Doorgaan naar hoofdcontent

Healthy brownies

Zo lekker dit! Zonder schuldgevoelens...

Zoete aardappel ook wel bataat genoemd. Ik vind ze heerlijk. Mijn lijf verteerd zoete aardappels veel beter dan gewone aardappels. Dit komt omdat anders dan dat de naam doet vermoeden de zoete aardappel geen familie is van de aardappel. De aardappel behoort tot de nachtschadefamilie. De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. Zoete aardappel bevat in tegenstelling tot de aardappel geen zetmeel maar inuline.

Inuline is een fermenteerbare vezel ook wel oplosbare vezel of prebiotica genoemd. Het is een voedingsstof voor je goede darmbacteriën. Inuline beschermt de plant tegen bevriezing.

Psylliumvezel is een voedingsvezel ook wel niet-fermenteerbare of onoplosbare vezel genoemd. Dit zijn koolhydraten die niet door je darmen verteerd of opgenomen kunnen worden. Ze komen voor in de celwanden van planten en ze spelen onder andere een rol bij het ondersteunen van de spijsvertering en geven je een verzadigend gevoel na een maaltijd. Psylliumvezels zijn ideaal om mee te bakken ze geven meer volume en stevigheid aan je baksels.

Onze SUPER VEZELS zijn een mix van biologische vezels. Inuline* van Agave 55%, Psyllium doppen* 45% *Biologisch

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 1uur
Portie: 6 persoon

Ingrediënten:
250 gr zoete aardappel voorgekookt of gepoft in de oven
200 gr zwarte bonen uit blik
6-8 grote dadels
100 gr havermeel
100 ml plantaardige melk
1 tl bakingsoda
1 tl APPELAZIJN
6 el cacao
1 el SUPER VEZELS
6 halve walnoten ter garnering

Bereiding: Ik ben van de makkelijk en snel. Als je een keuken machine hebt met een groot mes dan voeg je alle ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. Wanneer je geen keuken machine hebt dan kan je de dadels heel fijn snijden. De zoete aardappel en bonen prakken. Voeg alle andere ingrediënten toe en roer tot een smeuïg beslag. Je kan de brownie in een kleine overschaal of bakblik bakken. Ik vind het altijd handig om er een bakpapiertje in te doen zodat de brownie er gemakkelijk uit te halen is. Bak op 180 graden 45 minuten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Appeltaart overnight OATS

"Voor als je enorme zin hebt in Appeltaart" Ja joepie appeltaart en dat voor ontbijt. Dat kan toch niet gezond zijn denk je nu. Maar deze variant wel hoor. Om je vingers bij op te eten. Een ochtendfeestje. Ik ben er voor. Mijn kinderen vinden het heerlijk. Moeilijk? Welnee. Geduld ja - even wachten, maar dan heb je ook wat. Appels zijn overal ter wereld een erg geliefde fruitsoort. De vrucht is makkelijk mee te nemen, bevat geen vet en bevat weinig calorieën. Appels zijn rijk zijn aan vezels (wat hongergevoel voorkomt), ze zijn rijk aan polyfenolen (antioxidanten) & quercetine. Quercetine is een antioxidant die de dood van cellen door oxidatie en ontsteking van neuronen kan verminderen. In combinatie met havermout en kokos yoghurt op natuurlijke wijze gefermenteerd heb je een pre & probiotica ontbijt in een. En het is nog echt lekker ook :0) Bereidingstijd: 10 minuten Wachttijd: 12 uur Portie: 1 persoon Ingrediënten: 1 appel 1/4 citroen 2 grote eetlepels GRANOLA KANEE

Zegt die chocolade eet mij tegen jou?

Roepen al die lekkernijen ook eet mij tegen jou? Eigenlijk zijn het je darm bacteriën die dat roepen. De samenstelling van je darmflora ook wel je microbioom genoemd is net zo uniek als je vingerafdruk. De samenstelling van je microbioom kun je beïnvloeden door wat je eet. Eet je heel veel groente en fruit dan ontwikkelen er micro-organismen die van groente en fruit leven. Eet je echter veel junckfood dan komen er meer micro-organismen die hier van houden. Micro-organismen communiceren met jouw lichaam. Ze zeggen tegen jouw hoofd waar ze behoefte aan hebben. Zo zal een microbioom die voornamelijk bestaat uit juckfood bacteriën je vertellen dat ze patatjes en pizza willen eten. Hieronder een super leuk filmpje over hoe dit werkt. Ik wist dat het niet aan mij lag 🤣. Uiteindelijk ben ik natuurlijk wel degene bepaald wat ik in mijn mond stop. Maar wel goed om te weten dat als je meer gezonde voeding zoals groente en fruit eet dat je uiteindelijk hier ook meer behoefte aan gaat krijgen. Nu