Doorgaan naar hoofdcontent

Gezond ondernemen

Mijn eerste podcast, hoe leuk is dat šŸ˜Š

Podcast gezond ondernemen fermenteren en meer

Gister was ik op locatie bij Soep Aalsmeer. Daniƫlle Jonker nam haar 5e podcast op. De podcast gaat over gezond ondernemen. De eerste vraag die ze al haar gasten vraagt is. Hoe gezond ben jij vanochtend opgestaan?

Ik dacht dat ik heel zenuwachtig zou zijn maar toen ik begon met praten ging het eigenlijk van zelf. Ik was een beetje vergeten hoe leuk ik het vind om te vertellen over mijn vak. Wat mijn visie is over gezond eten. Wat fermenteren is. Wat de lastige dingen zijn die je als ondernemer tegen komt maar vooral ook de leuke aspecten. 

De laatste vraag die Danielle aan haar gasten vraagt brengt verbinding met de volgende gast. Zo leuk dit! Dankjewel šŸ™šŸ» DaniĆ«lle. Ik ga zeker luisteren naar de volgende Podcast. 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Healthy brownies

Zo lekker dit! Zonder schuldgevoelens... Zoete aardappel ook wel bataat genoemd. Ik vind ze heerlijk. Mijn lijf verteerd zoete aardappels veel beter dan gewone aardappels. Dit komt omdat anders dan dat de naam doet vermoeden de zoete aardappel geen familie is van de aardappel. De aardappel behoort tot de nachtschadefamilie. De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. Zoete aardappel bevat in tegenstelling tot de aardappel geen zetmeel maar inuline. Inuline is een fermenteerbare vezel ook wel oplosbare vezel of prebiotica genoemd. Het is een voedingsstof voor je goede darmbacteriƫn. Inuline beschermt de plant tegen bevriezing. Psylliumvezel is een voedingsvezel ook wel niet-fermenteerbare of onoplosbare vezel genoemd. Dit zijn koolhydraten die niet door je darmen verteerd of opgenomen kunnen worden. Ze komen voor in de celwanden van planten en ze spelen onder andere een rol bij het ondersteunen van de spijsvertering en geven je een verzadigend gevoel na een maaltijd. Psylliumve

Appeltaart overnight OATS

"Voor als je enorme zin hebt in Appeltaart" Ja joepie appeltaart en dat voor ontbijt. Dat kan toch niet gezond zijn denk je nu. Maar deze variant wel hoor. Om je vingers bij op te eten. Een ochtendfeestje. Ik ben er voor. Mijn kinderen vinden het heerlijk. Moeilijk? Welnee. Geduld ja - even wachten, maar dan heb je ook wat. Appels zijn overal ter wereld een erg geliefde fruitsoort. De vrucht is makkelijk mee te nemen, bevat geen vet en bevat weinig calorieƫn. Appels zijn rijk zijn aan vezels (wat hongergevoel voorkomt), ze zijn rijk aan polyfenolen (antioxidanten) & quercetine. Quercetine is een antioxidant die de dood van cellen door oxidatie en ontsteking van neuronen kan verminderen. In combinatie met havermout en kokos yoghurt op natuurlijke wijze gefermenteerd heb je een pre & probiotica ontbijt in een. En het is nog echt lekker ook :0) Bereidingstijd: 10 minuten Wachttijd: 12 uur Portie: 1 persoon Ingrediƫnten: 1 appel 1/4 citroen 2 grote eetlepels GRANOLA KANEE

Zegt die chocolade eet mij tegen jou?

Roepen al die lekkernijen ook eet mij tegen jou? Eigenlijk zijn het je darm bacteriĆ«n die dat roepen. De samenstelling van je darmflora ook wel je microbioom genoemd is net zo uniek als je vingerafdruk. De samenstelling van je microbioom kun je beĆÆnvloeden door wat je eet. Eet je heel veel groente en fruit dan ontwikkelen er micro-organismen die van groente en fruit leven. Eet je echter veel junckfood dan komen er meer micro-organismen die hier van houden. Micro-organismen communiceren met jouw lichaam. Ze zeggen tegen jouw hoofd waar ze behoefte aan hebben. Zo zal een microbioom die voornamelijk bestaat uit juckfood bacteriĆ«n je vertellen dat ze patatjes en pizza willen eten. Hieronder een super leuk filmpje over hoe dit werkt. Ik wist dat het niet aan mij lag šŸ¤£. Uiteindelijk ben ik natuurlijk wel degene bepaald wat ik in mijn mond stop. Maar wel goed om te weten dat als je meer gezonde voeding zoals groente en fruit eet dat je uiteindelijk hier ook meer behoefte aan gaat krijgen. Nu