Doorgaan naar hoofdcontent

Shots?!

"Kopstoot maar dan anders :0)" Voor ontbijt? Ja zeker en je zal geen honger hebben.

Al duizenden jaren wordt kurkuma, ook wel geelwortel of koenjit genoemd, gebruikt als medicijn in de Ayurveda en oude Chinese geneeskunde. Tegenwoordig doet het AMC zelfs onderzoek met kurkuma. “Laat voeding je medicijn zijn” geldt zeker voor kurkuma.

MCT olie waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord. Het is een onmisbaar onderdeel van Bulletproof koffie. De olie is bij kamertemperatuur vloeibaar en heeft een neutrale smaak. MCT is de afkorting voor Medium Chain Triglycerides (of middellange ketenvetzuren). Het is een oliesoort die uit kokos- of palmpitolie gehaald wordt. De olie wordt veel vergeleken met kokosolie maar in de werkelijkheid is MCT olie beter in verschillende opzichten. Dit komt doordat MCT olie een hogere concentratie MCT vetzuren bevat. Dit zijn vetzuren met een bepaalde lengte, zoals de naam middellange keten aangeeft. Het lichaam gaat anders om met dit soort vetten. In tegenstelling tot vetzuren met lange ketens worden de MCT’s direct na inname in de lever gebruikt voor energie en niet eerst door de spijsvertering verwerkt.

Bereidingstijd: 10 minuten
Portie: 1 persoon

Ingrediënten kurkuma shot:
1 kurkumawortel (Ekoplaza)
1 klein glas water
Sap van een ½ citroen
1 tl honing
Snuf zwarte peper
Scheutje olijfolie

Bereiding kurkuma shot: Was de kurkumawortel goed. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de blender en zet aan. Blend tot alles goed vermalen is. Zeef vervolgens het kurkumamengsel zodat eventuele grote kurkumastukjes achterblijven in de zeef.

Ingrediënten bulletproof koffie:
1 kop sterke hete koffie
1 el LU­CY vloei­ba­re ko­kos­olie
1 druppel vanille uit een vanille stokje
1 tl kaneel
1 snufje kardemom poeder
1 snufje gember poeder
1 steranijs

Bereiding bulletproof koffie: Voeg alle ingrediënten behalve de steranijs bij elkaar in de blender en zet aan voor 30 seconden tot hij romig is. Giet in je favoriete beker, voeg de steranijs toe en geniet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Healthy brownies

Zo lekker dit! Zonder schuldgevoelens...

Zoete aardappel ook wel bataat genoemd. Ik vind ze heerlijk. Mijn lijf verteerd zoete aardappels veel beter dan gewone aardappels. Dit komt omdat anders dan dat de naam doet vermoeden de zoete aardappel geen familie is van de aardappel. De aardappel behoort tot de nachtschadefamilie. De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. Zoete aardappel bevat in tegenstelling tot de aardappel geen zetmeel maar inuline.

Inuline is een fermenteerbare vezel ook wel oplosbare vezel of prebiotica genoemd. Het is een voedingsstof voor je goede darmbacteriën. Inuline beschermt de plant tegen bevriezing.

Psylliumvezel is een voedingsvezel ook wel niet-fermenteerbare of onoplosbare vezel genoemd. Dit zijn koolhydraten die niet door je darmen verteerd of opgenomen kunnen worden. Ze komen voor in de celwanden van planten en ze spelen onder andere een rol bij het ondersteunen van de spijsvertering en geven je een verzadigend gevoel na een maaltijd. Psylliumve…

Appeltaart overnight OATS

"Voor als je enorme zin hebt in Appeltaart"
Ja joepie appeltaart en dat voor ontbijt. Dat kan toch niet gezond zijn denk je nu. Maar deze variant wel hoor. Om je vingers bij op te eten. Een ochtendfeestje. Ik ben er voor. Mijn kinderen vinden het heerlijk. Moeilijk? Welnee. Geduld ja - even wachten, maar dan heb je ook wat.

Appels zijn overal ter wereld een erg geliefde fruitsoort. De vrucht is makkelijk mee te nemen, bevat geen vet en bevat weinig calorieën. Appels zijn rijk zijn aan vezels (wat hongergevoel voorkomt), ze zijn rijk aan polyfenolen (antioxidanten) & quercetine. Quercetine is een antioxidant die de dood van cellen door oxidatie en ontsteking van neuronen kan verminderen. In combinatie met havermout en kokos yoghurt op natuurlijke wijze gefermenteerd heb je een pre & probiotica ontbijt in een. En het is nog echt lekker ook :0)

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 12 uur
Portie: 1 persoon

Ingrediënten:
1 appel
1/4 citroen
2 grote eetlepels GRANOLA KANEEL
1 eet…